طرز تهیه کباب چنجه ترد و آبدار رستورانی در خانه
به گزارش وبلاگ املاکیا، کباب چنجه چیست؟ کباب چنجه با گوشت گاو و گوساله یا چنجه گوسفندی یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین کباب های منطقه آسیای مرکزی و خاورمیانه است که حالا تقریبا در تمام نقاط جهان با انواع گوشت تهیه می شود. این جزو لیست و جز محبوب ترین غذاهای منوی رستوران ها است. درست کردن این ترد و آبدار رستورانی در منزل فوت و فن های خاصی دارد. طرز تهیه کباب چنجه به چند روش و فوت و فن های آن را در از مجله خبرنگاران بخوانید.
مواد لازم طرز تهیه کباب چنجه گوسفندی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
گوشت فیله یا ران گوسفند به همراه کمی دنبه | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
فلفل سیاه و نمک | به میزان لازم |
ماست (چکیده یا یونانی) | 2 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
آب لیموترش تازه یا آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون بدون بو یا روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
نان یا برنج ایرانی و برنج خارجی | برای سرو کباب چنجه |
کره و زعفران (دم کرده) | برای رومال چنجه |
ژله آتش زا و زغال کبابی | برای روشن کردن منقل |
مدت زمان آماده سازی و مزه دار کردن مواد چنجه: 8 ساعت
مدت زمان پخت کباب چنجه روی منقل: 20 دقیقه
میزان کالری در 100 گرم چنجه گوسفندی: حدود 288 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کباب چنجه گوسفندی در منقل
برای طرز تهیه کباب چنجه در منقل به گوشت فیله یا ران گوسفند نیاز دارید. اما بعضی هم برای درست کردن کباب چنجه رستورانی از فیله گوساله و شتر هم استفاده می کنند که آن هم یک چنجه خوشمزه و لذیذ است. با طرز تهیه چنجه در خانه به صورت نرم و روش مرینیت گوشت چنجه همراه ما باشید.
مرحله اول؛ گوشت را برای کباب چنجه گوسفندی خرد کنید
ابتدا گوشت چنجه شسته شده و خشک شده را به قطعات مکعبی خرد کنید. ضخامت هر تکه 2 تا سه سانتی متر باشد کافی است. سعی کنید تکه های گوشت هم میزان باشند تا هنگام پخت یکدست و یکنواخت بپزند.
در صورت تمایل می توانید گوشت گوسفندی و دنبه گوسفندی را از فروشگاه های به روش های و اینترنتی خریداری کنید.
مرحله دوم؛ مزه دار کردن گوشت چنجه
پیازها را نگینی خرد کنید و به همراه ماست، سس مایونز ()، آب لیموترش، فلفل سیاه و روغن زیتون مخلوط کنید. تکه های گوشت را در این ترکیب بخوابانید. برای ترد کردن گوشت قرمز کبابی، گوشت باید در این ترکیب به مدت 8 تا 10 ساعت بماند (اگر از گوشت گوساله یا شتر استفاده می کنید بهتر است ساعات بیشتری به گوشت استراحت بدهید). درب ظرف را ببندید و در یخچال نگه دارید تا مواد خوب به خورد هم بروند. هر چه گوشت بیشتر در مواد بماند کباب چنجه ترد و آبدارتری خواهید داشت.
شما می توانید آبلیمو، ماست، روغن زیتون و سس مایونز را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم؛ سیخ زدن چنجه ها
در این مرحله از طرز تهیه کباب گوشت قرمز گوسفندی، بعد از استراحت کردن و نرم شدن گوشت، پیازها را از تکه های گوشت جدا کنید و گوشت را به سیخ بکشید. لابه لای تکه های گوشت تکه های دنبه، پیاز، فلفل سبز و فلفل دلمه ای یا هر سبزی دیگری که دوست دارید، بگذارید. فاصله تکه های گوشت و دنبه و سایر مواد از هم باید یک بند انگشت باشد تا گوشت ها خوب بپزند و کباب شوند.
بیشتر بخوانید:
مرحله چهارم: کباب کردن چنجه ها
برای طرز تهیه کباب چنجه در منقل، باید منقل را آماده کنید تا آتش زغال یکنواخت شود. به خاطر داشته باشید برای این که کباب چنجه شما آبدار شود و نسوزد کباب چنجه را روی شعله ملایم کباب کنید و چند بار سیخ کباب را زیر و رو کنید تا همه قسمت های کباب، به صورت یکنواخت بپزد.
در آخر چنجه را آبدار و مغز پخت از روی منقل بردارید. کباب چنجه گوشت گوسفند شما آماده است. روی چنجه می توانید میزانی کره آب شده و زعفران دم کرده بمالید. چنجه را با و نان سرو کنید.
کره، زعفران، برنج و نان را به روش های اینترنتی و حضوری از می توانید تهیه کنید.
روش تهیه کباب چنجه با کیوی
این روش طرز تهیه کباب کنجه، فرقی با روش بالا نمی کند، فقط در این روش برای ترد شدن گوشت گوسفندی برای کباب یا نرم کردن گوشت گوساله برای کباب، از کیوی استفاده می شود. کیوی باعث ترد کردن گوشت گوساله برای کباب چنجه می شود. در این صورت، دیگر نیازی به استفاده از ماست و آبلیمو نیست، هر چند می توانید از این مواد هم استفاده کنید.
فقط به خاطر داشته باشید که گوشت گوساله یا گوسفندی، نباید برای مدت زیادی در کیوی بماند، چون این میوه، اگر برای زمان زیادی با گوشت مرینیت شود، گوشت را له می کند. برای هر 1 کیلوگرم کباب چنجه، 3 تا 4 عدد کیوی کافی است. در این صورت بهتر است گوشت ها به مدت 6 تا 8 ساعت با مواد بمانند و طعم دار شوند. سپس بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
روش تهیه کباب چنجه با گوشت گوساله
برای درست کردن چنجه کباب با گوشت گوساله هم باید مراحل تهیه چنجه با گوشت گوسفندی را طی کنید. فقط در این روش، به خاطر سفت تر بودن بافت گوشت، باید گوشت را برای مدت بیشتری با مواد مرینیت بخوابانید تا نرم شود. هر چه زمان بیشتری را به استراحت کردن گوشت اختصاص دهید، چنجه شما نرم تر می شود. همچنین می توانید از موادی مثل ماست و کیوی هم برای نرم تر کردن گوشت گوساله استفاده کنید.
گوشت گاو و گوساله را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
روش تهیه کباب چنجه روی گاز
یک روش محبوب درست کردن کباب چنجه، کباب کردن گوشت ها روی گاز است که به طرز تهیه کباب چنجه تابه ای هم معروف است. در این روش، بعد از مزه دار کردن و سیخ زدن کباب ها، آنها را در یک تابه باید بچینید و روی شعله گاز بگذارید. کمی کره یا روغن زیتون اضافه کنید. اجازه دهید روی حرارت، یک طرف کباب ها سرخ شود و آب بیندازد، بعد طرف دیگر سیخ ها را کباب کنید.
در اواخر پخت کباب ها، روی سیخ ها را کمی کره آب شده و زعفران هم می توانید بمالید تا طعم دار و آبدار شود. می توانید چند عدد گوجه فرنگی یا فلفل دلمه ای هم برای طعم دار و آبدارتر شدن چنجه کباب، به همراه کباب، در تابه بپزید. بعد از اینکه کباب چنجه نرم شد، آن را سرو کنید.
روش تهیه کباب چنجه در فر
برای طرز تهیه کباب چنجه در فر بدون دود، مانند روش اول، گوشت ها را خرد و مزه دار کنید. فر را از 20 دقیقه قبل از شروع کباب کردن، روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا کاملا گرم شود. بعد از اینکه گوشت طعم دار شد، آن را روی سیخ فلزی کوتاه یا سیخ چوبی به سیخ بکشید. چند عدد پیاز را به صورت حلقه ای خرد کنید و با گوجه فرنگی و فلفل سبز خرد شده، کف سینی فر بچینید.
سپس سیخ های کباب چنجه را روی پیاز، فلفل سبز و گوجه فرنگی ها بچینید. بعد سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید کباب به آرامی بپزد و نرم شود. حدود 1 ساعت زمان نیاز است تا گوشت به طور کامل کباب شود.
در این مدت، باید به جای استفاده از دنبه، از مخلوط کره ذوب شده و زعفران در چندین نوبت با قلم مو روی کباب ها بمالید تا علاوه بر اینکه کباب خشک و سفت نشود، نرم تر و لذیذتر شود.
نکات مهم برای نرم شدن گوشت کباب چنجه
- در طرز تهیه گوشت کبابی اضافه کردن ماست و سس مایونز به مایه چنجه باعث می شود که کباب چنجه شما تبدیل به کباب کنجه لاری شود. اما کباب کنجه لاری با کباب چنجه رستورانی هیچ فرقی ندارد. تنها مزیت اضافه کردن ماست و سس مایونز این است که کباب چنجه شما ترد، لطیف و آبدار می شود.
- قرار دادن تکه های دنبه بین تکه های گوشت چنجه گوسفندی سبب می شود تا گوشت ها نسوزند و خشک نشوند. به این ترتیب یک کباب چنجه ترد رستورانی خواهید داشت.
- اردبیلی ها تکه های چنجه را داخل یک کاسه می ریزند و به سبک ترکیه ای همراه با کره داغ، سماق، نان داغ و پیاز و گوجه فرنگی میل می کنند. کباب چنجه اردبیلی بسیار لذیذ است. به این نوع سرو کردن کاسه کباب اردبیلی می گویند.
- بعضی ها ترجیح می دهند برای طرز تهیه چنجه رستورانی دو روز کامل گوشت به خصوص گوشت گوساله را در مواد بخوابانند تا حسابی ترد شود. ترد کردن گوشت گوساله و گوسفند برای کباب چنجه با کیوی هم بسیار مرسوم است چون یک نوع اسید در کیوی وجود دارد که گوشت را ترد و لطیف می کند.
- وقتی گوشت چنجه نیم پز شد و حین پخت نمک را به کباب اضافه کنید تا گوشت سفت نشود.
- به جز طرز تهیه کباب چنجه با گوشت قرمز گوسفند و گوساله کباب چنجه را با انواع گوشت از شتر گرفته تا بز، مرغ، بوقلمون و شترمرغ هم می توانید درست کنید.
- برای مزه دار کردن گوشت بوقلمون یا گوشت مرغ برای کباب چنجه از چاشنی کباب بوقلمون استفاده کنید. این چاشنی عبارت است از زعفران، ماست، پیاز، فلفل دلمه ای، کمی روغن مایع و نمک. درست مثل چاشنی جوجه کباب ترد و لطیف. اگر کمی هم کیوی اضافه کنید کباب بوقلمون حسابی ترد می شود.
- میزان گوشت برای کباب چنجه گوسفندی برای هر نفر حدود 200 الی 250 گرم است.
کباب چنجه چیست؟
تلفظ صحیح نام کباب چنجه به فارسی کنجه یا قنجه است و در زبان آذربایجانی چنجه تلفظ می شود. حالا دیگر در زبان فارسی هم عمدتا به آن چنجه می گویند که به احتمال زیاد متاثر از زبان آذری است. کباب چنجه اردبیلی و چنجه گیلانی بسیار مشهور هستند.
فوت و فن های خوشمزه شدن کباب چنجه رستورانی
طرز تهیه کباب چنجه با گوشت گوساله چگونه است؟
طرز تهیه چنجه با گوشت گوساله هم مرسوم است. برای ترد شدن گوشت گوساله از همان روش چنجه گوسفندی استفاده کنید. از کیوی برای ترد شدن گوشت گوساله برای چنجه استفاده کنید.
آیا کباب چنجه را در فر یا ماهیتابه می توانیم درست کنیم؟
بله، طرز تهیه کباب چنجه در ماهیتابه و در فر هم مرسوم است.
علت سفت شدن کباب چنجه چیست؟
1- اگر گوشت را بیش از حد کباب کنید، آب موجود در گوشت بخار و گوشت سفت می شود.
2- برش دادن گوشت در جهت خلاف بافت های آن باعث جمع شدن بافت و سفت شدن آن می شود. مراقب باشید که گوشت در جهت بافت آن باید برش داده شود.
3- وقتی گوشت چنجه نیم پز شد و در اواسط پخت کباب، نمک را اضافه کنید تا گوشت سفت نشود.
4- اگر از آبلیمو در مواد مرینیت استفاده می کنید، گوشت را زیاد با مواد نخوابانید چون آبلیمو در طولانی مدت باعث سفت شدن گوشت می شود.
5- اگر شعله یا حرارتی که گوشت را با آن کباب می کنید، زیاد و بلند باشد، در نهایت چنجه سفت می شود.
برای ترد کردن گوشت گوساله برای کباب چنجه چه کنیم؟
ترد شدن کباب چنجه با کیوی یکی از روش های متعادل برای نرم کردن گوشت گوساله کبابی است.
فرق چنجه و کباب برگ چیست؟
برای طرز تهیه چنجه، گوشت به صورت مکعبی برش می خورد ولی برای تهیه کباب برگ، گوشت ها به صورت ورقه ای و نازک برش داده می شوند و بعد کباب می شوند. در ضمنً برای، از گوشت چرب تری نسبت به چنجه استفاده می شود. مثلا گوشت بره برای این کار مناسب تر است.
منبع: افق کوروش