آجیل تبریز میراثی رنگین و تاریخی به شمار می آید
به گزارش وبلاگ املاکیا، میراث آریا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده و گزارش های منتشر شده، آجیل تبریز میراثی رنگین و تاریخی به شمار می آید.
تبریز به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران ظرفیت های ویژه ای برای میزبانی از گردشگران و میهمانان داشته که در این میان سوغات تبریز به عنوان میراث ناملموس نیز جایگاه ویژه ای دارد.
تبریز طی دوره های مختلف سوغاتی های خاصی داشته و امروز نیز سوغاتی های مورد استقبال فراوانی دارد که آجیل، شیرینی قرابیه، نوقا، ریس و شکلات تبریز از جمله آن است که در این میان آجیل تبریز به شماره 1263 به تاریخ 1395/6/10 به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
آجیل تبریز مرغوبیت بسیاری داشته و از گذشته های دور به خارج از کشور صادر می شود، آجیل پای ثابت جشن ها و میهمانی های تبریزی هاست و انواع مختلفی از خشکبار در این شهر تولید می شود.
مردم آذربایجان به بهانه هر عید و جشن پای آجیل را به خانه های خود باز می کنند و با آجیل از میهمانان خود پذیرای می کنند. در چهارشنبه آخر سال نیز بنا بر سنت قدیمی ها آجیل مخصوص این شب را با هنرمندی تمام و به طرز زیبایی تزیین کرده و به همراه هدایایی به خانه تازه عروس خانواده می فرستند.
آجیل تبریز انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به آجیل چهار مغز، آجیل شب یلدا و آجیل عید نوروز و … اشاره کرد. آجیل چهار مغز تبریز که معروف ترین آجیل های مخصوص تبریز است و شامل بادام هندی، بادام کاغذی، پسته و بادام بو داده است. این محصول از بهترین و با قدمت ترین آجیل فروش های تبریز تهیه می شود.
بیشتر بخوانیدتبریز کجا آجیل بخریم | معرفی آجیل فروشی ها و داستان آجیلبیشتر اجزای آجیل از جمله بادام، نخودچی، کشمش، گردو، فندق و انواع تخمه از قبیل تخم کدو، تخم آفتابگردان و تخم هندوانه در آذربایجان کشت شده و به عمل می آیند.
در تمام نقاط آذربایجان انگور و کشمش به صورت فراوان کشت و تولید می شود و تنها جز آجیل که بومی این استان نیست، پسته است که آن را نیز از بهترین و مرغوب ترین نوع پسته موجود در بازار تهیه می کنند، چرا که تبریزی ها تمام سعی خود را می کنند تا همچنان حسن معروفیت و اعتبار آجیل تبریز را کاملاً حفظ کنند.
تولید و فرآوری انواع آجیل و خشکبار در تبریز به هر دو صورت صنعتی و سنتی صورت می گیرد که صادرات سالیانه به ارزش 100 میلیون دلار باعث رونق اقتصادی آذربایجان شرقی در این بخش شده است.
هم اکنون بیش از 500 آجیل فروش در تبریز مشغول فعالیت هستند، که بواسطه آن برای بیش از 2 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
آذربایجان از لحاظ تولید آجیل و خشکبار رتبه نخست را کسب کرد و همین امر در ثبت ملی شدن آجیل و خشکبار تبریز بسیار مؤثر واقع شد و خشکبار و آجیل تبریز که دارای کیفیت مرغوبی است، این شهر را به عنوان یک شاخص در زمینه خشکبار و آجیل مطرح کرده است.
با توجه به قرار گرفتن استان به خصوص تبریز در جاده ترانزیتی ابریشم از دیرباز این خطه مورد استقبال تجار کشورهای خارجی در این حوزه قرار گرفت که این امر به نوبه خود امتیاز بسیار مناسبی در ثبت آجیل تبریز در فهرست آثار ملی محسوب می شود.
آجیل تبریز با بیش از یک قرن سابقه فرآوری از معروفیت جهانی برخوردار است و شعبه های فروشگاه های بنام و معتبر آجیل این شهر در کشورهای حاشیه خلیج فارس، قفقاز و اروپا و آمریکا فعال هستند.
منبع: همگردی