ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد

به گزارش وبلاگ املاکیا، آیین رسمی ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد الحسنی خوشنویس بنام ایرانی، ظهر امروز در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران برگزار گردید.

ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد

محمدرضا کارگر رئیس موزه های ایران در مراسم ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران گفت:

سرمایه های اجتماعی سرمایه هایی هستند که هیچ نیرویی نتواند آن ها را از بین ببرد و حفظ این سرمایه های اجتماعی است که می تواند ما را تبدیل به یکی از ثروتمندترین جوامع بشری کند. ما اگر افرادی مثل میرعماد و در عصر حاضر آقای میرزاخانی را در زیبانویسی آنالیز کنیم، متوجه می شویم یکی از سرمایه های بلندپایه اجتماعی هستند.

کارگر اضافه کرد:

حفظ این سرمایه های اجتماعی در طول حیات ایرانی ها توانسته آن ها را در اوج نگه دارد و از سایر ملل متمایز نمایند. هنر ایرانی ها این بوده است که تمام ابزارهای کاربردی خود را در اوج زیبایی فراوری می کردند مثل سفال که برای کارهایی از جمله حمل آب و نگهداری آب استفاده می شده، در نهایت زیبایی فراوری می شده است. بعلاوه این را می توانیم در مسائل دفاعی مثل شمشیر و سپر هم مشاهده کنیم.

وی ادامه داد:

امروزه موزه میرعماد یکی از سرمایه های اجتماعی ما است که باید در حفظ و نگهداری آن و بعلاوه معرفی آن به هم وطنان و سایر ملل اهتمام داشته باشیم.

غلامحسین امیرخانی استاد پیشکسوت خط نستعلیق در خصوص شخصیت میرعماد حسنی گفت:

ما میرعماد را صرفا به عنوان یک هنرمند نمی شناسیم، بلکه شاخصه ممتاز میرعماد شخصیت رفتاری و تربیتی او بوده است. میرعماد به عنوان یک استاد واقعی نقش مهمی در تربیت افراد هنرمند داشته است، ویژگی های شخصیتی یک معلم را به صورت کامل می توان در میرعماد مشاهده کرد. شاگردان او همگی استادان طراز اول او بوده اند و در مکتب او پرورش یافته اند.

امیرخانی اضافه کرد:

در دنیای زمان میرعماد او در شرق و غرب هم نقش معلمی داشته و اثر وجودی این مرد بزرگ را می توان از استانبول تا شبه قاره مشاهده کرد.

وی ادامه داد:

افرادی مثل مصطفی عزت پسر و عزت مصطفی پدر که کتیبه های ارزشمند استانبول را نقش نموده اند، همگی از شاگردان غیرحضوری میرعماد بوده و از اثر وجودی این معلم بزرگ درس گرفته اند.

امیرخانی نکته دیگر وجود شخصیت میرعماد را رفتار متفاوت او دانست و گفت:

او یک انسان با مناعت طبع بود که همیشه در مقابل صاحب منصبان اظهار بی احتیاج می کرد و همین رفتار او باعث می شد که مورد بی مهری قرار بگیرد.

استاد پیشکسوت خط نستعلیق در انتها گفت:

موزه های امروز ما احتیاج به افرادی مانند میرعماد دارند، افرادی که بتوانند مسئولیت پذیری را در جامعه توسعه دهند و از این رویه آسان پذیری و سطحی نگری که در جامعه رخ داده سوق دهند، جامعه امروز ما احتیاج به معناگری و عمق نگری و مسئولیت پذیری دارد که برای رسیدن به این اهداف باید مسئولان کشور برنامه ریزی داشته باشند.

منبع: کجارو / farsnews.com

به "ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید