بورسیه تحصیلی کانادا
به گزارش وبلاگ املاکیا، هدف بسیاری از افراد، تحصیل و زندگی در کانادا است. تحصیل در کانادا می تواند تأثیرات مثبت فراوانی روی زندگی و آینده افراد بگذارد اما این تأثیرات مثبت، رایگان به دست نمی آیند. گرچه تحصیل در کانادا نسبت به خیلی از کشور های دیگر مقرون به صرفه تر است، اما فراهم کردن هزینه تحصیل در کنار هزینه زندگی برای بسیاری از دانشجویان بین المللی کاری سخت است. در کانادا بورسیه ها و فرصت های زیادی وجود دارد که به دانشجویان از نظر مالی یاری می نمایند. در ادامه قصد داریم به آنالیز انواع بورسیه تحصیلی کانادا شامل بورسیه های شایسته محور، بورسیه دانشگاه ها، بورسیه های مالی، بورسیه های دولتی، بورسیه های خصوصی، بورسیه وانیر، فلوشیپ فوق دکتری بنتینگو و… بپردازیم.

انواع بورسیه تحصیلی کانادا
به طور کلی بورسیه مبلغی است که به دلایل مختلف به دانشجویان داده می شود تا بتوانند هزینه های تحصیل و زندگی خود را پرداخت نمایند. برخلاف وام های دانشجویی و تحصیلی، مبلغی که تحت عنوان بورسیه به افراد داده می شود، احتیاجی به بازگشت ندارد. بورسیه ها انواع مختلفی دارند که هر کدام شرایط لازم به خود را برای دریافت بورسیه ملاک قرار می دهند. در ادامه انواع بورسیه های تحصیلی در کانادا را معرفی می کنیم:
بورسیه های شایسته محور (merit scholarships)
بورسیه های شایسته محور و یا همان مریت بیس بورسیه هایی هستند که بر اساس عملکرد و شایستگی افراد به آنان تعلق می گیرد. افراد بدون درنظر گرفتن شرایط مالی ای که دارند می توانند برای دریافت این بورسیه ها اقدام نمایند. دانشجویانی که در زمینه های علمی، ورزشی یا هنری دستاورد های قابل توجهی داشته باشند، برای دریافت این نوع از بورسیه واجد شرایط هستند. دانشگاه ها و نهاد های مختلفی از این نوع بورسیه برای حمایت از دانشجویان برجسته استفاده می نمایند.
بورسیه دانشگاه ها
بیشتر دانشگاه های کانادا بورسیه های متنوعی را برای دانشجویان بین المللی خود در نظر گرفته اند. بسیاری از این بورسیه ها احتیاجی به اپلای کردن ندارند و پرونده دانشجویانی که در دانشگاه ثبت نام می نمایند به صورت اتوماتیک برای دریافت این بورسیه ها آنالیز می شود. توصیه می شود افراد قبل از اپلای کردن برای دانشگاه های مختلف با مراجعه به سایت دانشگاه های مد نظر خود، از انواع بورسیه هایی که دانشگاه ها برای دانشجویان خارجی ارائه می دهند، آگاه شوند.
بورسیه های مالی
این بورسیه ها بر اساس احتیاج مالی افراد به آنها داده می شود. دانشجویانی که متقاضی دریافت این نوع بورسیه ها هستند، باید با ارائه مدارکی معتبر اثبات نمایند که توانایی مالی برای تحصیل یا زندگی را ندارند. این نوع بورسیه ها اغلب به ساکنان کانادا که توانایی مالی مناسبی ندارند، داده می شود اما تعدادی از این بورسیه ها هم برای دانشجویان بین المللی قابل استفاده است.
بورسیه های دولتی
دولت کانادا برای یاری به دانشجویان بین المللی که برای تحصیل به کانادا آمده اند، بورسیه هایی را در نظر دارد. این بورسیه ها هم برای مقطع کارشناسی و هم برای مقاطع تحصیلات تکمیلی به افراد داده می شود. بعلاوه استان های مختلف کانادا بورسیه هایی را برای دانشجویانی که در استان خود تحصیل می نمایند، ارائه می دهند. به عنوان مثال استان اونتاریو بورسیه مریت بیسی را به دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تمامی رشته های تحصیلی می دهد. مبلغ این بورسیه 10000 دلار برای دو ترم و یا 15000 دلار برای سه ترم متوالی است. افراد برای گرفتن این بورسیه باید در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری مشغول به تحصیل باشند و بیشتر از دو ترم از آغاز تحصیل شان گذشته باشد.
بورسیه های خصوصی
بسیاری از شرکت ها، سازمان ها و نهاد های خصوصی در کانادا در زمینه های تحصیلی تعیینی به دانشجویان بورسیه می دهند. این سازمان ها با مشارکت دانشگاه های کانادا به دانشجویانی که در رشته مورد نظر آنها تحقیق و تحصیل می نمایند، بورسیه ای را تخصیص می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این نوع بورسیه ها باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید و از همکاری هایی که با سازمان های خصوصی دارد، آگاه شوید.
در ادامه تعدادی از بورسیه هایی که برای دانشجویان بین المللی قابل دسترس است را معرفی می کنیم:
بورسیه وانیر
دولت کانادا با هدف جذب بهترین دانشجویان دکتری و ارتقاء سطح علمی دانشگاه های کانادا، این بورسیه را برای دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری در نظر گرفته است. مبلغ این بورسیه 50000 دلار در سال برای مدت سه سال است. بورسیه وانیر یک بورسیه رقابتی است و هر ساله تنها 167 نفر می توانند این بورسیه را دریافت نمایند. به همین خاطر دانشجویانی که قصد استفاده از این بورسیه را دارند باید توانایی های خود را در زمینه های علمی و تحقیقاتی اثبات نمایند.
فلوشیپ فوق دکتری بنتینگ
این بورسیه مختص به دانشجویان فوق دکتری که در زمینه های علوم طبیعی، علوم اجتماعی و سلامت فعالیت دارند است. مبلغ این بورسیه 70000 دلار در سال و برای مدت دو سال است. دولت کانادا این بورسیه را در هر سال به 70 نفر اعطا می نماید.
بورسیه نهاد پیر الیوت ترودو
این نهاد به 15 دانشجوی دکتری که در زمینه های علوم انسانی و علوم اجتماعی تحصیل می نمایند، بورسیه اعطا می نماید. مبلغ این بورسیه 60000 دلار برای 3 سال است. دانشجویانی که از کشور های در حال توسعه برای تحصیل به کانادا آمده اند، می توانند برای دریافت این بورسیه اقدام نمایند.
بورسیه بین المللی لستر پیرسون
این بورسیه در دانشگاه تورنتو و مخصوص دانشجویان بین المللی ای است که عملکرد بسیار خوب تحصیلی دارند. این بورسیه شامل شهریه دانشگاه، هزینه کتب درسی و هزینه زندگی برای مدت 4 سال است.
بورسیه دانشگاه یورک
دانشگاه یورک برای دانشجویان بین المللی بورسیه ای را در نظر گرفته است که مبلغی بین 100000 تا 60000 دلار برای مدت 4 سال به دانشجویان شایسته و برجسته داده می شود.
بورسیه دانشگاه بریتیش کلمبیا
دانشگاه بریتیش کلمبیا سالانه مبلغی حدود 10 میلیون دلار برای بورسیه های مختلف و جوایز علمی اختصاص می دهد. این دانشگاه انواع مختلف بورسیه، وام و یاری هزینه را برای دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی در نظر گرفته است. افراد می بایست به سایت دانشگاه بریتیش کلمبیا مراجعه نموده و شرایط مورد احتیاج برای دریافت انواع بورسیه ها را مطالعه نمایند.
بورسیه دانشگاه کارلیتون
دانشگاه کارلیتون بورسیه های تکمیلی به مبلغ 4000 تا 16000 دلار به دانشجویان ورودی نو این دانشگاه پرداخت می نماید. این بورسیه به دانشجویانی داده می شود که رزومه و سابقه تحصیلی بهتری از بقیه پذیرفته شدگان داشته باشند.
بورسیه دانشگاه مانیتوبا
این بورسیه به دانشجویانی که قصد تحصیل تمام وقت در مقاطع تحصیلات تکمیلی را دارند، داده می شوند. دانشجویان از هر ملیتی می توانند برای گرفتن این بورسیه اقدام نمایند. مبلغ این بورسیه 18000 دلار برای دانشجویان دکتری و 14000 دلار برای دانشجویان کارشناسی ارشد است.
بورسیه کارشناسی ارشد دانشگاه واترلو
این بورسیه برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد است که در رشته های تحقیق محور تحصیل می نمایند. مبلغ این بورسیه 2500 دلار برای هر ترم و به مدت 5 ماه است. این بورسیه بیشتر جنبه یاری هزینه ای دارد.
بورسیه دانشگاه وینیپگ
دانشگاه وینیپگ بورسیه ای را برای دانشجویان بین المللی تمامی مقاطع تحصیلی در نظر دارد. این بورسیه تحصیلی دانشجویان را از پرداخت قسمتی از شهریه معاف می نماید. مبلغ این بورسیه 3500 دلار است.
گفتنی است کسانی که قصد دارند از تمامی بورسیه های تحصیلی موجود اطلاع پیدا نمایند، حتماً باید به سایت دانشگاه ها مراجعه نمایند تا اطلاعات کامل را دریافت نمایند. همانطور که می دانید گرفتن بورسیه یک فرآیند کاملاً تعیین نیست و امکان دارد افراد نتوانند بورسیه مورد نظر خود را بگیرند. این مسئله باعث می شود تا افراد در حین تحصیل با مسائل مالی روبرو شوند. یکی از مطمئن ترین کارهایی که افراد می توانند برای تأمین احتیاج های مالی خود در حین تحصیل در کانادا انجام بدهند، فعالیت به عنوان دستیار استاد یا دستیار تحقیق است. افراد می توانند قبل از رفتن به کانادا با ساتید دانشگاه مورد نظرشان مکاتبه نمایند و از گرفتن جایگاهی تحت عنوان دستیار استاد یا دستیار تحقیق مطمئن شوند. کسانی که به این عناوین در دانشگاه کار می نمایند، ماهیانه حقوقی دریافت می نمایند که برای گذراندن زندگی به سبک دانشجویی کافی است.
پس بهتر است قبل از اپلای کردن تمامی راه های پیش رو را در نظر بگیرید و با چشمی باز برای مهاجرت تحصیلی به کانادا اقدام کنید.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی کانادا چیست؟
مانند مهاجرت تحصیلی بدون کنکور که بعضی فکر می نمایند غیر ممکن است ولی درعمل، امکان پذیر می شود، دریافت بورسیه نیز با رعایت شرایط خاص ممکن می شود. در ادامه به آنالیز این شرایط می پردازیم. در نظر داشته باشید از شرایط تحصیل در کانادا زیر 18 سال این است که بورسیه تحصیلی در مقطع دبیرستان در کانادا شامل هیچ شخصی نمی شود و برای تحصیل باید هزینه مقطع دبیرستان پرداخت شود.
بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم در کانادا
این یاری هزینه تحصیلی بین 1000 تا 5000 هزار دلار است که در صورت داشتن شرایط زیر به شما تعلق می گیرد:
- مدرک زبان با نمره بالا (آیلتس 6.5 به بالا)
- معدل بالا در دوسال آخر دبیرستان
- دارا بودن سوابق برتر از نظر فعالیت های فوق برنامه
بورسیه تحصیلی کانادا برای کارشناسی ارشد
بورسیه ای که در این مقطع به دانشجویان تعلق می گیرد بیشتر برای تحقیقات است و کمتر شامل پرداخت هزینه های تحصیل می شود. شرایط دریافت آن به شرح زیر است:
- معدل بالای 17 در دوره لیسانس
- نمره آیلتس 6.5 به بالا یا معادل آن
- ارائه مقالات عملی در مجله های خارجی
- ثبت اختراع یا کتاب چاپ شده
بورسیه دکترا در کانادا
بیشترین اندازه بورسیه تحصیلی که در کانادا اعطا می شود به دانشجویان دکتری و تحصیلات عالی است. شرایط زیر برای دریافت این یاری هزینه ضروری است:
- معدل زبان آیلتس با نمره بالای 6.5
- نمره جی آر ای بالا 300
- ارائه مقاله عملی
- معدل بالای 17 در دوره ارشد
چطور بورسیه تحصیلی کانادا را دریافت کنیم؟
اولین قدم برای تحقق این امر، جست و جو دانشگاه و رشته ای است که شامل بورسیه می شود. نام رشته را با پسوند بورسیه سرچ کنید تا دانشگاه های کانادا که آن را ارائه می دهند نمایش داده شود سپس وارد سایت شده و جزییات دریافت بورسیه را مشاهده کنید. جزییاتی مانند اینکه آیا باید برای بورسیه جداگانه اپلای ثبت کنید یا به صورت اتوماتیک بر روی پرونده شما آنالیز می شود. سایت های زیر نیز برای یافتن رشته های شامل بورسیه تحصیلی کانادا مناسب هستند:
- Provincial and Territorial Grants and Bursaries
- EduCanada.ca
- ScholarshipsCanada.com
- Yconic.com
چه مدارکی برای دریافت بورسیه کانادا ضروری است؟
اگر در پی دریافت بورسیه از بهترین دانشگاه های کانادا هستید باید به طور دقیق تمامی مدارک لازم را که در ادامه شرح خواهیم داد، جمع آوری کنید:
- مدارک تحصیلی با ترجمه
- کارنامه زبان
- نامه پذیرش دانشگاه
- رزومه کاری
- انگیزه نامه
- توصیه نامه از استاتید
- مقالات پژوهشی چاپ شده
- پروپوزال تحقیقاتی
بورسیه فول فاند کانادا چیست؟
فول فاند یعنی تمامی هزینه های تحصیل و زندگی فرد در کانادا به وسیله دانشگاه مورد نظر پرداخت می شود. این بورسیه معمولا شامل دانشجویان دکتری می شود.
چه رشته هایی در کانادا شامل بورسیه می شوند؟
- رشته های مهندسی مانند مهندسی برق
- رشته های علوم بهداشت
- رشته های علوم پایه مانند شیمی و فیزیک
- رشته های علوم انسانی مانند جغرافیا
- رشته های مالی و اقتصاد
- رشته های هنری
چطور شانس دریافت بورسیه کانادا را افزایش دهیم؟
معمولا شانس دریافت بورسیه برای تمامی افراد وجود دارد زیرا مبالغ بالایی برای دانشجویان بین الملل در نظر گرفته می شود ولی باید از نظر تحصیلی در شرایط مطلوبی باشید و برای تحصیلات تکمیلی با اینکه بدون مقاله نیز امکان دریافت بورسیه هست ولی با داشتن مقاله چاپ شده شانس دریافت بورسیه کانادا افزایش خواهد یافت. در فهرست زیر می توانید مهمترین مواردی که شانس دریافت بورسیه را افزایش می دهد، مشاهده نمایید.
- داشتن نمره بالا زبان به نسبت حداقل نمره اعلام شده به وسیله دانشگاه
- مقاله چاپ شده در ژورنال های خارجی و داخلی کشور کانادا
- نگارش انگیزه نامه ای قوی که حرفه ای بودن شما را نشان دهد
- ارائه گواهینامه های مهارت متناسب با رشته تحصیلی
به چه دلیل درخواست بورسیه تحصیلی کانادا رد می شود؟
ممکن است فرد بعد از اینکه درخواست خود برای دریافت بورسیه را ارسال کند با پیغام ریجکت شدن آن روبرو شود. شما می توانید از ریجکت شدن درخواست خود جلوگیری کنید. بهترین راه برای این امر، شناخت دلایل رد شدن بورسیه کانادا است که در ادامه فهرست آن را مشاهده می نماید:
- شرط معدل همیشه برای دریافت بورسیه ملاک است و نداشتن حداقل معدل مورد نظر دانشگاه سبب رد درخواست می شود.
- گپ تحصیلی اگر زیاد باشد سبب ریجکت درخواست می شود یعنی شما بعد از لیسانس بلافاصه برای ارشد اقدام ننموده اید. البته اگر دلیل قانع نماینده ای برای این گپ وجود داشته باشد، شانس دریافت بورسیه همچنان وجود دارد.
- گذشتن تاریخ اپلای برای بورسیه نیز به دلیل محدودیت های مالی و درخواست های بالا نیز سبب رد درخواست می شود.
- اگر حوزه تحقیقاتی که انتخاب می کنید با علایق اساتید دانشگاه طرف بورسیه در یک راستا نباشد، امکان رد بورسیه شما وجود دارد.
برای کسب اطلاعات در زمینه شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید می توانید از راه های زیر با مشاوران وبلاگ املاکیا در ارتباط باشید:
سوالات متداول
هزینه اقدام برای دریافت بورسیه کانادا چقدر است؟
معمولا در بیشتر دانشگاه های کانادا شما بابت دریافت بورسیه هزینه ای پرداخت نمی نماید و فقط هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه را پرداخت می نمایید. این هزینه در بیشتر دانشگاه ها بین 100 تا 150 دلار است.
چه زمانی برای درخواست دریافت بورسیه تحصیلی کانادا مناسبت است؟
بهترین زمان برای هر دانشگاه فرق دارد و باید براساس تاریخ ددلاین، درخواست خود را ارسال کنید ولی به طور کلی اگر در کانادا نیستید و هنوز پذیرش دانشگاهی را دریافت ننموده اید، از حداقل 8 ماه قبل از آغاز ترم باید درخواست بورسیه را ارسال کنید.
منبع: سیم آخر