کاخ سفید چقدر برای مقابله با کرونا اماده است؟

به گزارش وبلاگ املاکیا، تعداد مبتلایان به کرونا در امریکا از چین هم جلو زده است. اما ایا دولت امادگی برخورد با این بحران را دارد؟

کاخ سفید چقدر برای مقابله با کرونا اماده است؟

مهسا مژدهی: انگشت اتهام در امریکا که حالا رکورد چین را در تعداد مبتلایان به کرونا زده، به سمت ترامپ است که در روزهای اولیه بروز ویروس آن را دست کم گرفته بود. امار در ایالت های مختف امریکا بسیار بالاست و به نظر می رسد که فرایند رو به رشد مبتلایان اقتصاد این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. در کنار این اتفاقات کاخ سفید هنوز هم اوضاع را چندان جدی نگرفته است. اما به هرحال بسته مالی تصویب شده می تواند تا اندازه ای ضرب مالی حاصل از بحران را بگیرد. اما پیشبینی اینده امریکا با سرانجام شیوع کرونا، هنوز سخت است.

در خبرانلاین با امیرعلی ابوالفتح، کارشناس امور امریکا به مصاحبه نشستیم:

امریکا در حال مبارزه با ویروس است اما انتقاد ها از دولت همزمان با اقدامات انجام شده بسیار پررنگ است . چرا ترامپ متهم به کم کاری شده؟

در امریکا بحث بر سر این است که حداقل بر اساس توئیت های اولیه ترامپ، در زمانی که موضوع در چین به حالت بحرانی در امده و قرنطینه اعمال شده بود، رئیس جمهور امریکا دائم می گفت که شرایط ما امریکایی ها خوب است و حتی با طنز نسبت به این ویروس صحبت می کرد. حتی وقتی نشانه های اولیه بیماری تعیین شد، او کسی بود که می گفت شرایط ترسناک نیست و احتیاج به شلوغ کاری ندارد و این ناشی از سر و صدای رسانه های جعلی است. به دلیل همین رفتارهاست که خیی از افراد این نقد را بر ترامپ وارد می نمایند که در حالیکه متخصصان هشدار می دادند او فرصت طلایی را از دست داده است. ترامپ اما تا مدت ها می گفت که کار مخالفان است که سر صدا می نمایند و نگران عواقب مالی بود.

حالا که امریکا در صدر امار مبتلایان به کروناست، دولت آغاز به انجام بعضی اقدامات است اما دیگر دیر شده است. از سوی دیگر تصمیم ها ملی نیستند و بخشی نگری شده و هر ایالتی قوانین خود را دارد و وحدت رویه ای وجود ندارد.

مشکل اصلی در ایالات متحده برای مبارزه با ویروس کرونا چیست؟ به نظر می رسد که این کانون شدن امریکا، این کشور را در شرایط شنماینده ای قرار داده است.

یکی از مسائل دیرینه حامعه امریکا بیمه سلامت است که برخلاف بقیه کشورهایی که نظام بیمه ای یک پارچه دارند در ایالات متحده اینطور نیست. در زمان اوباما برنامه اوباما کر مطرح بود اما ترامپ از این برنامه استعفا داد. تا زمانی که مشکل جدی سلامتی در میان نباشد، این مسئله خیلی خودش را نشان نمی دهد. اما در شرایطی مثل اکنون بسیار نگران نماینده و عظیم است. فعلا کنگره مصوب نموده که تست بیماری کرونا باید رایگان گرفته گردد. اما بحث مداوا هم وجود دارد که بیمه ها برای آن پیشبینی ای ننموده اند. همینطور شرایط بیمه بیکاری برای افراد به خاطر شرایط قرنطینه تعیین نیست.

در طرحی که از طرف گنگره مورد قبول گرفته شده رقم هایی برای معضلات بالا پیشبینی شده، اما حجم گستردگی به اندازه ای است که این رقم تکاپوی مسائل را نمی دهد. الان خبری آمده که نوجوان 17 ساله مبتلا به کرونا به دلیل نداشتن بیمه در بیمارستان پذیرش نشده و از دست رفته است و همین مردم را عصبانی نموده. صنعت بیمه در امریکا قدرت زیادی دارد و لابی های سلامت مانع از دخالت دولت در امور بیمه ای می شوند. در این مورد هم به نظر می رسد حتی اگر دولت کوشش کند، بعید است که به نتیجه برسد.

نظام درمان امریکا یکی از پیشرفته ترین نظام های درمانی دنیا است. ولی اگر کسی بیمه نباشد یا بیمه اش پوشش کاملی نداشته باشد، به مشکل می خورد. در امریکا 45 میلیون نفر تحت پوشش بیمه نیستند و در بحرانی مثل کرونا، می تواند این موضوع به مشکل عظیمی تبدیل گردد. در این شرایط ممکن است میلیون ها نفر مجبور شوند همه سرمایه خودشان را برای درمان هزینه نمایند.

بسته مالی پیشبینی شده از سوی دولت تا چه اندازه می تواند به حل مسائل یاری کند؟

در امریکا اولین اتفاقی که می افتد افزایش بیکاری است. هفته گذشته درخواست برای بیمه بیکاری، نسبت به ماه قبل پانزده برابر افزایش داشته است. دولت با آن مبلغی که تصویب نموده تا اندازه ای می تواند این هزینه ها را جبران کند. اما بحث سر این است که تا چه زمانی این شرایط ادامه خواهد داشت. زمان ممکن است به درازا بکشد و گمپانی ها و کسب و کارها تعطیل شوند. نکته دیگر این است که چرخ اقتصاد امریکا ممکن است کند گردد. پیشبینی هایی در خصوص رکود وجود دارد ، کسری بودجه و ... هم مطرح است که همه این مسائل می تواند به بحران دامن بزند.

بحث بحران مالی تا اندازه ای جدی است که ممکن است دیگر بخش های دنیا را هم درگیر کند .

شرایط دولت ترامپ در این شرایط چه خواهد بود؟ بعضی معتقدند که او ممکن است با ادامه این شرایط در انتخابات پیش رو دچار مشکل گردد.

در امریکا معمولا به این صورت است که وقتی این کشور وارد یک جنگ می گردد، رئیس جمهور از محبوبیت بالاتری نسبت به گذشته برخوردار می گردد. الان هم دولت ترامپ خودش را در حال جنگ با کرونا نشان می دهد. بر اساس نظر سنجی ها هم او فعلا محبوبیتش از قبل هم بیشتر شده. اما به مرور این مهم است که دولت بحران را چطور مدیریت کند. اینکه ایا کاخ سفید می تواند انتظارات و توقعات را مدیریت کند و اقتصاد را نجات دهد یانه ؟

به همان اندازه که اقتصاد امریکا رو به تحلیل بگذارد، شانس ترامپ هم برای جلب نظر امریکایی ها تضعیف می گردد. هنوز نمی گردد به درستی اینده را پیشبینی کرد چرا که ایالات متحده تازه وارد بحران شده و راه طولانی در پیش دارد. این شرایط حداقل تا تابستان طول می کشد و تازه در آن موقع می گردد چشم انداز روشن تری داشت. کرونا بر فرایند انتخابات پیش رو هم ممکن است تاثیر بگذارد و حتی وضع به سمت پیروزی نامزد دموکرات برود. اما با وجود اینکه سندرز شعارهای سوسیالیستی می دهد کماکان احتمالا گزینه اصلی دموکرات ها همان بایدن است مگر اینکه اتفاق غیر منتظره ای بیفتد.

312 310

منبع: خبرآنلاین

به "کاخ سفید چقدر برای مقابله با کرونا اماده است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاخ سفید چقدر برای مقابله با کرونا اماده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید