تلسکوپ فضایی جیمز وب هم ترازی چندابزاری را شروع نموده است
به گزارش وبلاگ املاکیا، پس از رسیدن به نقطه عطف اصلی تراز کردن تلسکوپ با نیرکم، تیم تلسکوپ فضایی جیمز وب آغاز به توسعه مراحل تراز کردن تلسکوپ به ابزار راهنما (حسگر راهنمایی دقیق یا FGS) و سه ابزار علمی دیگر می نماید. این فرآیند شش هفته ای، هم ترازی چندمیدانی چند ابزاری (MIMF) نامیده می گردد.

هنگامی که یک تلسکوپ زمینی بین دوربین های گوناگون جابه جا می گردد، گاهی اوقات در طول روز که تلسکوپ استفاده نمی گردد، ابزار اپتیکی به طور فیزیکی از تلسکوپ خارج و یک ابزار تازه روی آن نصب می گردد. اگر ابزار دیگر از قبل روی تلسکوپ باشد، سازوکاری برای جابه جایی بخشی از ابزار اپتیکی تلسکوپ (معروف به آینه برداری) در میدان دید وجود دارد.
اما در تلسکوپ های فضایی مانند وب، همه دوربین ها هم زمان آسمان را می بینند. برای تغییر هدف از یک دوربین به دوربین دیگر، تلسکوپ دوباره طوری تنظیم می گردد که سوژه در میدان دید ابزار دیگر قرار بگیرد.
پس از فرآیند MIMF، تلسکوپ وب فوکوس مطلوب و تصاویر واضحی را در تمام ابزارها ارائه می دهد. علاوه بر این، دانشمندان باید موقعیت های نسبی همه میدان های دید را به طور دقیق بدانند. در آخر هفته گذشته، ناسا موقعیت سه ابزار فروسرخ نزدیک را نسبت به ابزار راهنما ثبت و موقعیت آن ها را در نرم افزاری که برای هدف گیری تلسکوپ استفاده می گردد، به روز کرد.
در یکی دیگر از نقاط عطف، ابزار راهنمایی دقیق (FGS) به تازگی و برای نخستین بار به حالت راهبری دقیق دست یافت و با استفاده از بالاترین سطح دقت خود، روی ستاره راهنما قفل شد. دانشمندان بعلاوه پیروز به تهیه تصاویر تاریک شدند تا پاسخ آشکارساز خط پایه تلسکوپ را زمانی که هیچ نوری به آن ها نمی رسد، مقدار گیری بگیرند. عملیاتی که بخش مهمی از کالیبراسیون ابزار به شمار می رود.
ابزار فروسرخ میانی وب (MIRI) آخرین ابزاری خواهد بود که هم تراز می گردد زیرا همچنان منتظر خنک نماینده ابزار است که باید دمای آن را تا دمای عملیاتی نهایی خود یعنی کمتر از 7 درجه بالای صفر مطلق، خنک کند. در گام های اولیه هم ترازی چندابزاری، دو مرحله خنک نماینده روشن می گردد تا میری (MIRI) را به دمای کاری خود برسانند. مراحل پایانی MIMF هم تلسکوپ را برای MIRI هم تراز می نماید.
با توجه به اینکه همه ابزارها می توانند هم زمان آسمان را ببینند، حتی می توان هم زمان از آن ها استفاده کرد. با داشتن ابزارهای علمی موازی، هنگامی یک ابزار را به سمت هدفی نشانه می رود، می توان هم زمان داده های ابزار دیگری را خواند.
مشاهدات موازی نقطه یکسانی را در آسمان نمی بینند، بنابراین آنچه را که اساسا یک نمونه تصادفی از دنیا است، ارائه می دهند. با داده های موازی بسیار، دانشمندان می توانند ویژگی های آماری کهکشان های شناسایی شده را معین نمایند. علاوه بر این، برای برنامه هایی که می خواهند یک محدوده بزرگ را نقشه برداری نمایند، بسیاری از تصاویر موازی با هم هم پوشانی دارند و کارایی مجموعه داده ارزشمند وب را افزایش می دهند.
عکس کاور: طرحی گرافیکی از تلسکوپ فضایی جیمز وب
Credit: NASA
منبع: SciTechDaily
منبع: دیجیکالا مگ